Pizza Margherita

Ingrediente:
  • 500 g faină
  • 325 ml apă calduță
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
  • 1 linguriță de sare
Sos de rosii:
  • 1 conserva de 400 g roșii cuburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cațel de usturoi
  • sare, piper
  • 3-5 frunze de busuioc proaspat
Topping:
  • 400 g mozzarella proaspătă
  • 100 g parmezan ras fin
  • 1 lingura de ulei de măsline

Mod de preparare:

Rețeta de pizza Margherita este o rețetă de pizza clasic care stă la baza prepărarii majorității rețetelor de pizza. Pentru blatul de pizza se dizolvă sarea, zaharul și drojdia in apă calduță, se pun trei linguri de ulei ș se adaugă treptat făina, frământând până când se obține un aluat ferm și elastic.

Se lasă aluatul la crescut 30-40 minute, apoi se intinde în forma și dimensiunea dorită.

Pentru sos se pun într-un vas cele trei linguri de pastă de tomate, o lingura de ulei, o lingura de busuioc maruntit si piper dupa gust, apoi amestecam bine toate ingredientele.

Pentru topping se dă pe răzătoare mozarella, sau se taie felii cât mai subțiri.

Se unge uniform blatul cu sosul format, având grijă ca blatul să fie uns în întregime și se presară deasupra mozzarella din belșug. După ce cuptorul s-a încins, se introduce pizaa în cuptorși se coace între cinci și zece minute la 200 grade Celsius.

Poftă bună!

Leave a comment